Læber, der ikke har det godt, ser ikke fine ud – det kan vi sikkert godt blive enige om.

Men tørre og sprukne læber er ikke kun et æstetisk problem, det kan også være særdeles smertefuldt, og bliver det rigtig slemt, kan det blive ubehageligt både at tale, spise og drikke.

Så der er rigtig god grund til at passe og pleje dine læber godt og kærligt.

Hvorfor bliver dine læber tørre

Dine læber er ekstra udsatte, da huden på læberne er tyndere end andre steder på kroppen. Fugt absorberes meget let af huden på læberne, og det gør, at de desværre også meget let udtørrer.

Netop fordi dine læber er ekstra følsomme, bør du også behandle dem med ekstra varsomhed. Heldigvis er der en hel del du selv kan gøre for at forebygge.

Indefra og ud

Udover ydre faktorer, som sol, kulde og vind, så kan fx stærkt krydret mad også medføre tørre læber. Tørre læber kan også være tegn på, at du ikke får nok vand, så det første skridt på vejen til bløde og kyssevenlige læber er, at du sørger for at drikke nok vand.

Indimellem kan tørre læber være en allergisk reaktion. Så kan du prøve i en periode at undgå kosmetik og parfume for at se, om det bliver bedre.

Vitaminer som A, B, C og E spiller også en vigtig rolle for dine læbers sundhed, da vitaminmangel kan forårsage tørre, sprukne læber. Så det vil være godt, hvis du er påpasselig med, at du spiser en kost med rigeligt af disse vitaminer – evt. kan du også supplere med at indtage vitaminerne som kosttilskud.

3 trin til perfekte læber

Fugt ikke læberne med tungen

Enzymer i spyttet nedbryder den naturlige og beskyttende barriere i huden, så det vil blot udtørre læberne endnu mere.

Peel dine læber – men forsigtigt…..

Væk med de gamle hudceller, og frem med produktionen af nye, men vær forsigtig – brug et varmt håndklæde eller en tandbørste. Du kan også lave din egen hjemmelavede scrub – se hvordan her.

Smør dine læber

Brug en god læbepomade/-creme uden vand, og med effektiv blødgøring som fx jojobaolie og/eller bivoks – husk samtidig, at også læberne har brug for beskyttelse mod solen. De er jo “ude” hele tiden.