Huden er ikke bare dit største organ, den er også et fantastisk organ.

Huden regulerer vores kropstemperatur, beskytter kroppen mod bakterier, virus, UV-stråling, udtørring, kemikalier og andre skadelige stoffer. Desuden er huden et føleorgan, som registrerer både berøring, tryk og smerte.

Så det er altså ikke kun fordi vi gerne vil se godt ud, at det er vigtigt at holde huden i god form – vores hud er også en vigtig del af hele vores sundhed og livskvalitet.

Huden er det organ, der sidst får glæde af de næringsstoffer og den væske du indtager – og så er den en rigtig sladrehank, der hurtigt afslører, hvordan du egentlig har det.

Forkert og/eller dårlig kost, stress, mangel på og/eller dårlig søvn, mangel på vitaminer og mineraler (eller de forkerte af slagsen), lavt selvværd og manglende livskvalitet er blot nogle af de faktorer, der har en negativ indvirkning på din generelle sundhed – og dermed absolut også din hud.

2 af de største “syndere”, når det gælder din huds sundhed – og udseende – er for lidt og/eller for dårlig søvn og/eller langvarig stress.

DERFOR

Prioritér din skønhedssøvn

Det er bestemt ikke nogen skrøne, at vi har behov for vores skønhedssøvn. Hvis du sover for lidt og/eller for dårligt, vil det ikke vare længe, før du kan se det på din hud bl.a. som flere rynker, poser under øjnene, slap og trist hud m.m.

Hvor meget søvn, du har brug for, er individuelt og bestemmes af dine gener, men 7-9 timer pr. døgn, vil normalt være det optimale. Det er en god plan, at gå forholdsvis tidligt til ro, for den søvn du får før midnat, er den bedste og mest effektive.

OG

Gør noget godt for dig selv

Hverdagen stiller ofte store krav til os – det kan være med job, uddannelse, familie og fritidsinteresser m.m. – vi vil så gerne gøre det hele så godt og perfekt som muligt.

Midt i al den travlhed og alle disse krav, kan du godt risikere liiiige at overskride dine grænser, liiiige at tilsidesætte dine egne behov og liiiige glemme at prioritere dit eget velvære.

Langvarig stress har meget stor negativ indvirkning på hele din generelle sundhed og livskvalitet – og når det kommer til din hud, så er stress altså den absolutte fjende nr. 1.

Hvad der er godt for dig, og hvilke gode “mig-tid” rutiner du kan, vil og har behov for at indføre, det ved du bedst selv.

Det er ikke raketvidenskab, og du har sikkert hørt det før, men da det er så utrolig vigtigt, at du har øje for dig selv, tillader jeg mig alligevel at give dig et par forslag til inspiration

  • daglige gå- og/eller løbeture i det fri – det ilter, og giver gode sanseindtryk
  • øv dig i at sige “nej”, når du ikke har lyst, og ja til dig selv, og det, der gør dig godt, så du ikke overskrider dine grænser
  • dyrk Yoga og/eller Pilates – det giver bedre styr på vejrtrækningen og en god “pause”
  • lyt til din yndlingsmusik og syng med for fuld skrue (et sted, hvor du ikke lige forstyrrer andre altså)
  • find noget at le af – latter (og sang for den sags skyld ♫) slipper mere af det såkaldte “lykkehormon” endorfin løs i kroppen
  • bestil tid til spa, massage og/eller ansigtsbehandlinger
  • tilbring tid i gode og givende relationer