Det er blevet hverdag igen efter julen og nytårets fester – februar banker på. Det er stadigvæk mørkt og koldt derude, og det føles som om, der er lang tid til sommer, lys og varme.

Men så er det jo et perfekt tidspunkt til lidt selvforkælelse og mig-tid – tid til at komme ned i gear og føle dig godt tilpas. Det er nemlig så utrolig vigtigt for dit generelle velbefindende og din sundhed, at du har det godt og ikke føler dig stresset.

Når du vil give dig selv lidt ekstra i hverdagen er der forskellige muligheder – det afhænger jo af, hvad det er du kan lide, og hvad du synes er lidt ekstra skønt og dejligt. Og det behøver bestemt ikke være noget mærkværdigt eller ekstra vagant.

En dejlig gåtur i den friske vinter luft eller en hyggelig biograftur kan fx give værdifuld afkobling i en hektisk hverdag.

Jeg har samlet lidt inspiration og tips til dejlige stunder, som du kan bruge til lidt selvforkælelse og et ekstra løft her i den mørke og kolde vinter.

Lav en herlig brunch

Dæk op med lækker smoothie fx med sommerbær fra fryseren, friskpresset juice, amerikanske pandekager, nybagt brød, lækkert pålæg eller hvad du ellers lige har lyst til og kan lide – og husk så at spise med nydelse!

Get-away

Eller på dansk – smut afsted – på en romantisk weekend med konen, manden, kæresten eller måske en afkoblende tur helt på egen hånd. Langt væk eller tæt på, det bestemmer du selv, det handler egentlig blot om at skifte “miljø”.

Musik gåtur  

Find din favorit playliste – sæt ‘dutterne’ i ørerne – hop i vinterstøvlerne og gå en rigtig lang tur.

Det er både opfriskende og en super god mulighed for at gennemgå ugen for dig selv – måske kommer du på helt nye løsninger til udfordringer, som tidligere så håbløse ud.

Hånd- og fodspa

Fine hænder og fødder kan redde selv den kedeligste dag.

Tag dig god tid, så du virkelig føler forkælelsen. Jeg har tidligere skrevet et indlæg med trin for trin forslag til, hvordan du kan give dig selv den lækreste fodmassage.

Mens du sidder med fødderne i vand, kan du jo passende massere dine neglebånd, file neglene og måske pynte dem med neglelak, aå de lyser lidt op i vinter mørket.

Bio

Frem med popcornene og slap af i mørket med en hyggelig film.

Komedie, romantik eller gyser, hjemme eller i biografen – hvad du har lyst til?

Læsehygge

Luk alt andet ude, sluk telefon, tv og andre elektroniske medier, der kan forstyrre dig.

Hop ned i ynglings stolen med et varmt tæppe viklet om benene, en god bog og en rygende varm kop urtete eller kaffe, og lad dig selv forsvinde ind i en anden verden.