Vores kroppe er skabt til bevægelse. Et aktivt liv giver bedre helbred, mere energi og større udstråling.

Og du behøver slet ikke at købe et dyrt træningskort eller speciel udrustning. Sæt din yndlingsmusik i ørerne, tag bekvemme sko på og begiv dig afsted på en kraftfuld powerwalk.

At være aktiv og i gang forlænger livet og gør dig stærkere, friskere og giver dig mere udholdenhed. Forskellige træningsformer passer til forskellige personer, en del kan lide at træne med vægte i et motionscenter, mens andre måske foretrækker dans, ridning eller noget andet.

En ofte undervurderet træningsform som du kan lave så godt som når som helst og hvor som helst, og som ikke kræver nogle specielle redskaber, udover gode sko, er powerwalking.

Powerwalking er helt enkelt en gåtur med lidt mere kraft og energi end sædvanligt. Det passer til alle aldre, uanset om du er veltrænet eller ønsker at starte på et mere aktivt liv. Du aktiverer hele kroppen, men det slider mindre på leddene at powerwalke end fx at jogge.

Undervejs på din powerwalk skal du huske at

  • tænke på din holdning – stræk overkroppen, træk skuldrene bagud og sænk dem.
  • holde armene i ca. 90 grader – hænderne skal i princippet bevæge sig frem og tilbage mellem ørerne og hofterne. Det giver kraft og fremdrift og sætter mere fart på blodcirkulationen, end hvis du ”bare” går, som du plejer.
  • tage lange skridt – altså lidt længere skridt, end du måske plejer.
  • have et godt tempo – hold farten oppe, det er ikke en søndagstur, du er ude på.

For at få mest muligt ud af træningen, bør du gå i 45-60 minutter – og hvis du ikke træner udover det, er det godt at powerwalke 4-5 gange om ugen.

Føles det for hårdt, så begynd med at powerwalke et par dage om ugen og øg efterhånden, som du føler du har fået bedre kondition.

Det er altid bedre at gøre noget end at gøre ingenting.